Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Tutorial Get This.

Monday, May 2, 2011

dileme oh dilema!!

hmmm....tak tau la hari ni nurul tension sangat2.....

ye la cube tengok tajuk di atas..'DILEMA OH DILEMA'..




gambar terpakse dikaburkan ntok keselamatan tuan punyer badan..

Nurul bukan ape....niat dihati nak sambung ke matrik...tapi mak n ayah nurul suroh masuk SPA.....eh ni buksn spa yg urut tu tau....hehehe...spa ni ialah suruhajaya perkhidmatan awam..
.nurul ambek separa perubatan...

nurul baru nak ditemu duga...12 haribulan ni.....hm..
.baru nak ditemu duga kan...e la nurul tak tahu la nak pi ke tak...
.tapi biler nurul buwat senarai pro ngn kontra nyer...banyak kelebihan spa ni dari matrik...
.ye la kalau dpat spa ni...kompem dpt keje...
sebab dier terus serap ke kementerian kesihatan.....
harap -harap la nurul dapat buwat yang terbaek untuk temu duga ni nnt..:)
  Amin...nurul kalau boleh tak nak kecewakan mak n ayah...:'(

Sunday, May 1, 2011

Anda Dilarang Masuk!!!

wah!!!bez nyer...nak tau tak malam tdi kan nurul dengan adik nurul tengok filem DILarang Masuk...

err...citer dier seram la jugak..tapi ending sedih kowt...


biar nurul citer sikit sinopsis citer nie..



foto Di Larang Masuk (Download Movie)


Sinopsis Di Larang Masuk
Suasana semakin gelap, kabus dingin meliputi bukit.. Empat sekawan, Fatia, Badrul, Juli dan Ronnie sudah kehilangan akal, buntu menemui jalan pulang. Perjalanan yang tidak sudah itu menemukan mereka dengan sebuah banglo usang di mana mereka memutuskan untuk bermalam di situ. Di rumah misteri yang seakan tidak berpenghuni itu, mereka menjumpai sejumlah wang jutaan ringgit di dalam sebuah beg yang sudah lama tersimpan. Dengan perasaan penuh tanda tanya, mereka dikejutkan dengan penemuan dua mayat yang telah reput dan sepucuk pistol - yang masih penuh dengan peluru hidup.

Fatia yang masih bergantung dengan ubat, mengalami pengalaman aneh - kelibat seorang gadis perempuan yang menyebabkan Fatia trauma - seolah-olah dapat menyelami perasaan gadis itu. Fatia dapat merasakan ketakutan yang menyelubungi diri gadis tersebut,setiap detik yang dialami merungkai peristiwa yang telah berlaku di rumah itu. Keadaaan menjadi semakin genting apabila pistol berpeluru hidup hilang entah ke mana, masing-masing ketakutan dan berlaku pertelingkahan di atas wang yang dijumpai. Kekacauan yang menghantui Fatia merunsingkannya sehingga ia dapat mengetahui suatu rahsia - rahsia yang merungkai sebuah kebenaran.

Apakah rahsia tersebut? Siapakah yang mendiami rumah itu? Apakah yang telah berlaku di situ?



kalo korang nak download kan korang pi la kt sini... diLarang Masuk


tapi kan lame la eak nk tggu...x pe...sabar itu separuh iman..:)

Friday, April 29, 2011

errr...asal jauh benor???!!!!

assalamualaikum..:)

hari ni nurul nak cite pasal nurul dapat tawarn eak from phak matrik...

 Al-kisah.......pada 28 april 2011
nurul bgon je pagi-pagi..then pe lagi tengok la handset dekat bawah bantal....

u have received message from........
bnyak bebenor nyer la plak....then bukak punyer bukak...majoriti tanyer.
.'wei ang dapt matrik tak???' ad yg kate...'wei dah check blom???'
ok2..then pe lagi baru nurul tringat hari ni  keputusan matrik kluar......

pe lagi bangon tros...then on9 pc.......
pegi la lmn web tersebut...
then mcm bese la....
SILA MASUKKKN NOMBOR IC ANDA
tekan punyer tekan.....93010608#@%&(dirahsierkan ntok keselamatn diri)








wau p.pinang beb!!!!jauh sngat2!!!!adoyai tapi x pe...dh rezeki kt situ kan....hm...nurul bukan pe..x nak susahkan mak n ayah.......;'(
hm,,,bez fren nurul pon dapat situ!!!heheheh!!!seronok abis la....:)

btw nurul still tggu upu lagi...:)

korang doakan nurul dapat yg terbaek eak...:)

Wednesday, April 6, 2011

hepi bezday!!!

selamat hari jadi(3x)

yeah alhamdulillah hari ni genap umor haikal 10 tahun...hhehehe..

pape pn saje jek nak post bezday adik haikal...:)

wish panjang umor...and jadi budak bek..:)


hepi bezday haikal(6/4/2001)




x sempat nak ambek full gambar dah potong..:)

Sunday, April 3, 2011

in a relationship???????!!

assalamualaikum..huhuhu...cube tengok tajuk kat atas..

nurul nak citer sikit la pasal relationship ni a.k.a COUPLE....

actually nurul dengan kawan nurul ni a.k.a faieq BAsir....ada la buwat keje giler sket..yeah kami ni hepi go lucky sangat tu yang sampai terpikir idea ni...

hehehe...kami ni berpakat la tlis in a relationship with masing2...huhu..ingatkan nak kenekan kawan2 sekolah rendah jek..hihi..rupe2 nyer ramai lak yang prcaye...ha...sampai IzzATI call nurul tau.......
dier cakap sampai hati tak bagitau dier....
ops rase bersalah la plk..then nurul pon explain la dekat dier pasal nurul dengan faieq mane ada couple.
..saje nak men2..:)
then ape mara la si IZZati tu..hahaha..lawak...then ramai agi kowt yang percaye..mule2 seronok la kenekan orang..tapi lame2 terpikir plak dose....yela menipu orang kan berdose..:)
then nurul dengan faieq pon decide nak bagitau perkara yang sebenar nyer...
huhuhu..ape lagi ramai la yang mara2..yela ingatkan couple betol2..huhu..x pe la..kene la terime kn..berani buat berani tanggung...:)

tapi pape pn...nurul dengan faieq still kawan..sampai bile2....:)


nasihat:jangan ikut tau pe yang nurul buwat ni...:)

Wednesday, March 30, 2011

new kucing maa......!!

assalamualikum(jawab kalo tak jawab berdose~bagi yang muslim aja)
n salam 1malaysia..:)

yeah new kucing!!
ha,sebenar nyer dulu  nurul ni memang tak suke kucing sangt2..
then bile nurul daftar je kt mrsm pengkalan hulu...nurul pon dapat la kawan nie.
.yang sekarang ni bez fren nurul...
name nyer Nurul 'Izzati BT Zulkafli....sampai ada orang kate kitowang ni kembar..
ye la tak berpisah..
.mcm belangkas la katekan...eh2 ni nak citer pasal kucing ke pasal 'Izzati.
..ye la nurul nak citer prmulaan suke kucing ni,,..zati la punyer pasal...hehehe.
.zati ni memang giler la ngn kucing
.pantang nampak kucing..kat maktab kiteorang memang banyak la kucing2 nie....
ape lagi zati pon bertmbah2 la giler nyer..(hehehe~nanti dier bace msti marah)
nurul dekat rumah memang tak bela kucing pon....
then satu ari ni mak nurul telefon..
ops..kantoi bawak nset..:)

mak:kakak kite dah bela kucing dah...haikal nak bela kucing tu...dier ikot mak dari surau tadi...


nurul...:wwwhat!!!!mak bior betol...tak nak..!!!


hehehe...nurul cakap TAK nak....ini la kucing yang first skali....
macho tak eden nie..:) 


kucing ni pnggil ucuk jek..sekarang ni nurul sayang giler ngan kucing ni...haha..
lawak2 dari tak suke tros sayang tros..
.bawu la nurul tau rase sayang zati kat kucing cam ni...

then sekarang nie nurul dapat new anak kucing...adek nurul jmpe kat mane ntah...cian2..



yeah kepada faieq basir,ko nak tengok sangat kn kucing nie...nah tengok ni....

nyenyak nyer..:)



twins..:P


comel2..:)
tapi kan malang nyer...seekor dah mati la...
hm..tak tau saket pe...
tak sempat nak bawak pi klinik...
x pe yang pasti nurul akan jage yang sekor lagi ni elok2..:)

nak sambung ,mane eak..????

adoyai pening tol la nak pilih bidang pe nnt..

.yela keputusan pon x memberansangkan..tapi nurul syukur sgat2...
 i just got:

bahasa malaysia...................A+

bahasa inggeris...............A-

matematik.........................A+

addmath.......................A-

sejarah..................................A

pendidikan islam............A-(AD HISTORY SEBALIK RESULT NI..)

chemistry..................B

biology.........................B

physic....................C+(hu3 paling trok)



ha.meh sini nurul nak cite pasal result agame ni...
cm ni..bese la..nurul ni x suke bace soalan ..mai pkai buwat jek.
.trlebih over confident la..
ha..nak tau x actually nurul x jwb soalan yg wajib djawab...yeah..means nurul dh hilang free2 20 marks....klo ikut pratus 10 %!!!
tu waktu krtas 1...then pe lagi teriak la nurul gler2...dah la wktu tu kertas 2 blom start..mmg nanges abih la..
then kwn2 nurul bagi nasihat ,ustazah nurul pn bagi nasihat...
nurul pn buwat la kertas 2...alhamdulillah nurul boleh buat..:)
then balek jek hostel nurul nanges jek..yela sebelom ni nurul mmg suke subjek ni..tetibedah jadi cm ni nurul redha..dah la esok nyer addmath...bayangkan la seharian nurul nanges..addmath ntah ke mane..tpi malam tu nurul study jugak addmath..walaupn hati ni sedih..
nurul target agame dpt B..tapi ALLAH tu MAHA MENGASIHANI...alhamdulillah nurul dapat A...
hehehe..panjangkan citer...orite2 sambung bidang pe nurul nak ambek...

nurul ni cite2 nak jadi doctor..nurul still ambek bidang sc..even keputsan x begitu bek..nurul nak struggle btol2 pas ni...ye la nak bahgier kn mak bapak..nurul bukan owang kaye pn...kire nak ubah naseb keluarga r...papepon...nurul harap2 dapat bidang yang nurul pilih kt uM n UItm....amin

then last sekali nurul nak ucap trima kasih banyak2 kat mak n ayah.....
kwn2....( 'izzati,paniz,dayaa,farahah,ekin,huda,atin,athikah).. 
cikgu2 mrsm Ph..and
all yg support me..:)



luv much!!!

Tuesday, March 29, 2011

about nurul...:)

more about nurul....:)


name penoh~Nurul Fathiyah Bt zaipul anuaR..
bufdaY~ 6 january 1993(same ngn misha omar gitu)
relationship status~single mingle (yeah i like this status !!!..

schools:~sk aminuddin baki(sKAB)
            ~sk Kg.POh(ntah la lupe singkatan..hehe)
            ~smk raja perempuan(RPS)
            ~Smk slim(SMS)
            ~MRSM pengkalan hulu...(highlanderz gitu)

Sunday, March 27, 2011

wuaaahhh!!!pecah!!!

yeah!!akhir nyer dapat jugak nurul on9,...hehhe

ye la dh sminggu nurul x dpt on9....
ha, nak tau x sebab ape???
cm ni la biar nurul citer sket,...hm..sket je x byak huhuhu..

al -kisah...satu pagi hari pe eak??lupe la,..hehehe
lebih kuang la macam ni la pecah nyer...
cm ni sbenar nyer aritu lap nurul rosak,..ha..mmg dasyat la,..screen pecah beb..hihihi

 ha.nak tau sebab ape pecah???x pe sebab ni drahsiakan...x nak salah kn sape2,...
ye la yg pasti nurul pn salah gak,.
rase nak nanges pon ada gak waktu tu,..tapi nak wat cm ne,...time je la,...
pastu kan nurul ngn mak nurul pi la tnjung malim nak tanye kos repair lap tu,..ha,trkjut ktowng. 500!!!!beb,..
fuh...gler la,..klo cm tu better bli baru,..adoyai,..tapi nurul ni x da kaye sgt pn,..so nurul decide x yah bele,...pkai jek pc kt umah tu,...huhuhuhu,..konon ank yg bek la nie,..ecece,...tapi nurul kne beli gak coz nnt nak pakai kt u nnt,...wuah,..nk msok u dah,...??h...ntah la,...ha...nnt nurul citer lak pasal result nurul k,..even x cemerlang pn,..nurul syukur,...:)






Monday, February 28, 2011

sungai dalam laut???subhanallah

sungai dalam laut???







Sebuah fenomena alam yang mustahil dan tidak masuk logika, namun kita harus percaya bahwa sesuatu pasti akan terjadi atas kehendak-Nya. Seperti yang kita lihat bahwa suatu keajaiban pasti ada seperti fenomena Sungai di dalam laut yang telah ditemukan oleh penyelam Anatoly Beloshchin.


Pada saat itu tim penyelam Anatoly Beloshchin menemukan air tawar di dalam laut pada kedalaman 30 meter dan setelah melewati kedalaman 60 meter kondisi berubah menjadi air asin.












Di lokasi tersebut terdapat sebuah gua dan disanalah ditemukannya sungai yang lengkap dengan dedaunan yang mengapung. Air sungai tersebut berwarna kecoklatan, namun warna air yang kecoklatan itu bukan berasal dari air tawar, melainkan lapisan bagian bawah gas hidrogen sulfida. Gas hidrogen sulfida merupakan gas yang biasa di temui dari saluran pembuangan kotoran.


Penjelasan :
~ Sesuatu yang belum pernah kita lihat sebelumnya memanglah suatu keajaiban, namun kita sebagai manusia yang beragama harus mempercayai bahwa tidak ada yang tidak mungkin apabila semuanya terjadi atas kehendak-Nya.
~ Tempat kejadian ditemukan di goa Angelita (Cenote Angelita), Mexico


BAgi nurul x da satu perkara pun yang mustahil bagi ALLAH kan??
:)

Sunday, February 27, 2011

love is cinta,cinta is YOU,..:)

pe mksod cinte eak???love??same je la,..tapi kan pe sebenarnyer cinta ni???hu3,..ad sape2 leh gtau nurul???hm,..bile tanye kan msti orang cakap,..ala cite,..yang couple2 tu,..uish,..ye ke,.kalo nurul pn,nurul jawab cm 2,...tapi nurul ad tanye kawan nurul ni ,..die cite dekat nurul cam nie,..


Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya.. .
Pelajar: Guru, apakah erti cinta..? Bagaimanakah saya boleh mendapatkannya. ..?
Guru: Ada sebuah ladang gandum yang luas di depan sana, berjalanlah. Kemudan jangan sesekali kamu berundur. Ambillah satu ranting. Sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.
Pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.
Guru bertanya: Mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun…?
Pelajar menjawab: Saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. Sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. Jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.
Gurunya menjawab: Ye, itu lah cinta…
Dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan. ..?
Guru: Ada hutan yang subur didepan sana . Berjalanlah kamu. Tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. Tebanglah sepohon pokok saja. Dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik, segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.
Pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.
Maka gurunya pun bertanya: Mengapa kamu memotong pohon seperti ini….?
Pelajar itu menjawab: Sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. Jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. Pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. Saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya.. .
Maka guru itu menjawab: Itulah perkahwinan. ……
Tamat….

hu3,...tapi cinta yang kekal ialah cinta kepada ALLAH,..betol tak???he2,..

maher zain,..:)

wuah,....kalo korang nak tau kan nurul ni minat sangat2 kat MAHER ZAIN,..hu3,..ye la korang sndri pn tau kan suare die sedap n merdu,..tapi nurul still x brpeluang lagi nak pegi konsert beliau,.....niat d hati nak pi tapi sedih,..x kesampaian niat eden nie,..tapi pape pn,..nurul still harap dpat pi konsert die ti,....he3,..
lagu yang paling nurul minat kan THE CHOOSEN ONE,...:)


 THE CHOSEN ONE

In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
محمد يا رسول الله

You were so caring and kind
your soul was full of light
You are the best of mankind
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
محمد يا رسول الله

Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by non
You are Allah Chosen One
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

I'll try to follow your way
And do my best to live my life
as you taught me
I pray to be close to you
On that day and see you smile
When you see me

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

صلّوا على رسول الله
Oh
Peace be upon.. Oh
The Chosen One

blog lagi,.....

Assalamualaikum,.............

hu2,...kali nie hm,..
.nurul sbenarnyer buwat blog yang kedue,..
ye la,..blog yang first 2 dah x bleh pakai,..ha,nak tau pasal pe???
ye la nurul dengan bijak nyer pegi tukar2 code,..ha,,,kan dah trok jadi nyer,.
.then atas nasihat adik nurul dier swuh buwat baru jek,..he2,..kepada follower2 nurul,..
.leh la daftar blek jdi follower eak,..mintak maap sesangat eak,.
.t korag jangan pikir  nurul nak buang u all eak

sila lah follow2 saye,..:)